Vraag en antwoord

Over de behandeling

Hoe lang duurt het om bij Care for Women Almere een consult te hebben?
Ik streef er naar om de afspraak binnen 1 week in te plannen. Natuurlijk kan het voorkomen dat dit door omstandigheden niet lukt.

Wat maakt Care for Women-Almere stad anders dan een ziekenhuis?
Voor een eerste consult neem ik een uur de tijd (met uitloop naar 1,5 uur). Voor een vervolgconsult is dit 30 tot 60 minuten. Iedere vrouw is verschillend en wordt ook individueel behandeld, ook al komen klachten overeen. Er wordt holistisch gekeken, dat wil zeggen dat er niet alleen naar een specifieke klacht gekeken wordt, maar naar jou totaal als mens.

Er wordt ook gekeken naar aspecten zoals wie je bent en waar je klachten vandaan kunnen komen. Op deze manier kan er een passende behandeling geven om zo goed als mogelijk te helpen bij je klachten.

In een eerste consult bij Care for Women-Almere stad vinden zowel intake, onderzoek en het bespreken van een behandelplan (indien mogelijk) plaats.

Heb ik een verwijzing nodig voor Care for Women Almere?
Nee, je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een consult geheel of gedeeltelijk. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Hoe kan ik een afspraak maken bij Care for Women Almere?
Je kunt zowel telefonisch een afspraak maken als via de website via de agenda. Het telefoonnummer is: 06- 11 33 29 87 Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur, mits ik niet in behandeling zit. Dan gelieve een bericht achter te laten dan zal ik zo snel mogelijk weer contact opnemen.

Hoe lang duurt een consult bij Care for Women Almere?
Voor een eerste consult neem ik een uur de tijd.  Houdt hierbij rekening met een uitloop tot 1,5 uur.
Hierin verschil ik het sterk met ziekenhuiszorg die 10 minuten plannen.
Tijdens een eerste consult vindt er uitgebreide inventarisatie plaats van de klachten, wordt eventueel aanvullend onderzoek afgesproken en indien mogelijk een voorlopig behandelvoorstel gedaan.
Mocht je terug moeten komen voor een vervolgconsult duurt deze 30 tot 60 minuten.

Kan ik supplementen bestellen of ophalen?
Ja, je kunt per e-mail supplementen bestellen via het e-mailadres l.diel@careforwomen.nl onder vermelding van je naam, geboortedatum, naam van het supplement, de gewenste dosering en de hoeveelheid.
Ophalen kan op afspraak.

Hoe kan ik een herhaalrecept aanvragen?
Ja, je kunt per e-mail je herhaalrecept aanvragen. Dat kan door een mail te sturen naar  l.diel@careforwomen.nl onder vermelding van naam, naam van het suppelement, de gewenste dosering en de hoeveelheid.

Over de financiën

Wordt mijn factuur vergoed door de verzekeraar?
Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden een consult geheel of gedeeltelijk. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Hoeveel krijg ik vergoed bij een regulier consult?
Als je aanvullend verzekerd bent, worden de consulten veelal vergoed. Helemaal of grotendeels, dit is afhankelijk van je verzekeringspolis. Kijk onder het kopje “preventie” of “alternatieve zorg”. Omdat het aanvullend is, telt een consult niet mee voor het eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekeraar of kijk in de polisvoorwaarden voor precieze details.

Wanneer moet ik een consult betalen?
Je kunt pinnen, contant betalen of via een betalingsverzoek  in de praktijk. Mocht je achteraf willen betalen krijg je 15 werkdagen de tijd om de factuur te betalen. Dit is vaak ruimschoots tijd genoeg om de factuur in te dienen bij de zorgverzekering. Doorgaans betalen zorgverzekeraars binnen 14 weken na indienen van de factuur de vergoeding uit.